Všeobecně o solární energii

15.07.2010 14:30

Po celém světě má solární energie velký technický a ekonomický potenciál pro poskytování tepla a elektrické energie. Dokonce i v mírném podnebním pásmu, může sluneční energie mít dobré využití jako obnovitelný zdroje energie. Celosvětově vyvinula více než třetina všech států národní strategické cíle a podporuje využívání obnovitelných zdrojů energie. Zejména v Japonsku, Německu a výzkumu v USA, byly marketingové programy zřízeny s cílem umožnit dynamický vývoj těchto klíčových technologií, udržitelných zdrojů energie.

Výroby tepla ze sluneční energie se nazývá solární termální. Solární termální systémy se používají k poskytování teplé užitkové vody nebo vytápění. Tam jsou také velké solární elektrárny, která se vyrábí v procesu, výrobu páry, přes střední elektrický proud.

Přímou přeměnou sluneční energie na elektrickou se nazývá fotovoltaika. Je stanovena technika, která byla po desetiletí využívá-li dodání satelitních a kalkulačky. Pro výrobu elektřiny, která bude zapracována do elektrických rozvodných sítí, fotovoltaické moduly založené na mono-nebo polykrystalický křemík jsou nejběžnějšími. Kromě toho, mnoho jiných technických přístupů k výrobě elektřiny ze sluneční energie byly vyvinuty. V posledních letech je především tenké-filmové technologie více použitelné. Jiné metody jsou však zatím používají hlavně pro speciální aplikace.