Kde budou budovány solární elektrárny?

23.07.2010 11:20

Solární energie, přes veškerá úsilí o zvýšení jeho využití, přesto tvoří pouze méně než jedno procento z energie, kterou spotřebuje. Množství sluneční energie, které dopadá na zemský povrch jednou za hodinu je větší, než lidstvo celkové poptávky po energii v celém roce. Celková energie uložená ve světových dodávek fosilních paliv se rovná jen dvacet dní sluneční energie. Podle všech měřítek, slunce je silný a prakticky nevyčerpatelného zdroje energie, a to je důležité, abychom využít tohoto zdroje čisté energie tím, že zvýší naši využití sluneční energie a snížit naši závislost na fosilních palivech.

Jak můžeme začít vydělávat na takové bohatým zdrojem energie? Oba distribuovaných a utility-měřítku solární projekty v oblasti energetiky jsou životně důležité pro umístění na světě rostoucí potřeby energie, protože jsou oba vhodné k využití mimořádného sílu slunce. Základní technologie používané utility a distribuovaných solárních je jiný a pochopitelně, každý má svůj vlastní zastánci a odpůrci. Pro nejvíce se rozdělit, utility-stupnice solárních projektů využití solárních kolektorů, aby produkoval dostatek tepla k pohonu parní turbíny, které naopak vytváří elektrony. Distribuované solární energie pochází především z využití fotovoltaických panelů, které zachytí fotony a přeměnit je na elektrony. Distribuované PV účinnost je neustále zlepšuje. V současné době, tam je účinnost konverze přibližně 17% krystalického křemíku panelů a 10% pro tenké vrstvy panelů - dramatické zlepšení pouze z několika málo lety.

V Kalifornii sám, tam jsou plány pro 35 utility-projekty, které by tvořit zhruba 12.000 megawattů (MW) energie ročně - množství energie srovnatelné s kombinovanou sílu deset jaderných elektráren. Mojave solární projekt a Genesis Solární projektu, jež se nacházejí v jižní Kalifornii, jsou dvě z největších projektů v rámci posouzení a každý z nich, jehož cílem je vytvářet 250M wattů energie. Tyto projekty jsou drahé, nicméně z hlediska dolarů a přírodní zdroje potřebné. Spolková vláda slíbila, že pomůže snížit finanční náklady přidělením část stimulačního plánu pro tento účel. Společnosti, které svá zařízení připravena k otevření do konce letošního roku získá část 67000000000 dolarů z federálních peněz, které byly určené pro projektů obnovitelných zdrojů energie (včetně záruky na úvěry a grantové programy).

Přes tyto podněty, je riskantní provádět ve velkém měřítku podnik jako nástroj-měřítku sluneční energie v nejisté ekonomické prostředí, protože finanční instituce jsou ochotny zapojit se do miliard-dolaru projekty. Dalším problémem je skutečnost, že tyto solární 'hospodářství' vyžadují obrovské plochy země. Předsednictvo Land Management (BLM) byl pověřen najít 24 plochy veřejné země tři čtverečné míle, každý s dobrou expozicí slunečnímu záření, příznivé svahy, silniční a přenosové vedení dostupnost. Kromě toho, půdy vyjmuté pro utility-stupnice solární farmy nesmí rušit původní volně žijící živočichy nebo ohrožených druhů, jako je poušť želva, poušť Bighorn ovce, a další. Volně žijících živočichů problém se ukázal být sporné jeden. Projekty v Kalifornii byla zastavena kvůli hrozbě způsobené ohrožených druhů výsledkem nevyřízených 158 komerčních projektů, s nimiž BLM je v současné době potýkají.

Další problematické záležitosti pro utility-stupnice solárních projektů je využívání vody. Kombinované, Genesis a Mojave projekty by použití 1,24 miliard galonů vody za rok, kvůli mokré chladicí systémy. Jednou z alternativ k mokré chladící systémy, suché chlazení, využívá 90% méně vody, ale lze zpracovat pouze plné chladicí zatížení až do teploty 85 ˚ -90 ˚ F. Jako výsledek, suché chlazení v pouštích není nákladově efektivní. Stejně jako proti je skutečnost, že k dnešnímu dni neexistují žádné dostupné storage řešení pro utility-stupnice solárních projektů. Bez prostředky k zachycení a uložení přebytečné elektrické energii produkované solární farmy, obrovský neefektivnost je vytvořen.

Alternativou k utility-projekty je použití distribuovaných sluneční energie. Existují různé druhy obnovitelné energie, technologie používají, ale sub-utility fotovoltaiku stupnice síly (PV je) představují 98% z distribuovaných sluneční energie na trhu. Na rozdíl od utility-projektů, distribuované energie je solární energie v malém měřítku a zahrnuje instalaci solárních panelů na střechách budov. Ke konci roku 2009, Kalifornie Veřejné služby Komise jednomyslně hlasoval pro plán Southern California Edison je. Tento plán doporučuje rozptylu solárních panelů na střechách po celém regionu, ve snaze vytvořit 500MW energie. Podobně jako akcie veřejně užitečných společností-měřítku, plán prospěch z 30% federální daňové úlevy pro obnovitelné zdroje energie projekty.

Distribuované solární energie nezahrnuje právní byrokracie, velké plochy půdy, nebo obrovské množství vody, které utility-projekty vyžadují, a má schopnost vytvářet dostatek energie pro domácnosti, školy a nemocnice. Instalace je snadno řešit a solárních panelů může trvat až 30 let, pokud dobře udržované. Cena solárních panelů dramaticky poklesl na přibližně $ 2,40 za watt (cena v závislosti na rozsahu objednávky) pro silikonové panely a je pravděpodobné, že pokles ještě v roce 2011. Navíc, na rozdíl od utility-projekty, rozdělí solárních projektů, jako je šíření Southern California Edison Plán kapacitu rovnoměrně, šíření výhody a nevýhody. Pokud utility-stupnice projekt "havárie", to má dopad na velké plochy. S distribuovanými energie, jsou pouze jednotlivé jednotky postižené v případě výpadku proudu.

V mnoha místech a za určitých okolností, distribuované solární projekty jsou levnější než utility-stupnice solárních projektů z důvodu vyhýbání se jak nových přenosových linek a linky ztráty - druhý z nich obvykle tvoří přibližně 7% z energie dodávané přes přenos systémy. Náklady spojené s utility-stupnice solárních projektů, které často nejsou zahrnuty v Side-by-Side ekonomické srovnání mezi těmito dvěma formami solární energie rozvoje. Další výhodou distribuovaných solárních je její schopnost, když je vyvinut ve uskupení (tj. místní micro-grid), aby se zmírnily potřebu upgrade distribuce rozvoden a přidat místní vrcholit kapacita závodu.

Jak již bylo zmíněno, distribuované solární plány mají své kritiky. Solární rozhodně není nejlevnější zdroj elektrické energie a je účinná pouze v oblastech s vysokým podílem slunečního svitu. Více než 50 milionů Američanů žije v svazky obcí, kde bychom mohli očekávat, že účinná přijetí distribuovaných sluneční plánů. Ale těchto místech běžně mají politiky omezující použití solárních zařízení, vzhledem k výšce omezení nebo jiné požadavky týkající se střešních krytin.

Utility-projekty mohou mít schopnost generovat obrovské množství energie, ale představují obrovské finanční riziko, nenapravitelné plýtvání zdrojů, a hrozby pro ohrožené druhy, které jsou všechny problémy, které může trvat několik let vyřešit. Na druhou stranu, distribuované solární energie s sebou přináší zlomek riziku, které utility-projekty a je připraven využít rozsáhlé možnosti, které nabízí 140 milionů bytových střechy jen v USA, nezahrnuje všechny obchodní střechy jsou k dispozici pro PV instalace. Distribuované energie je určitě cesta vpřed v oblasti solární energie.